Mobistar heeft 5 miljoen mobiele klanten, met dank aan Telenet

Mobistar heeft de kaap van de 5 miljoen mobiele klanten gerond. Dit heeft het echter vooral te danken aan telecomoperators als Telenet, die gebruikmaken van het Mobistar-netwerk, want het eigen klantenbestand daalde.

Mobistar tekende aan het einde van het derde kwartaal van dit jaar een totaal aantal geconnecteerde Belgische sim-kaarten van 5,03 miljoen op, een stijging met 7,2 procent ten opzichte van vorig jaar.

Toch is het aantal mobiele telefonieklanten van Mobistar zelf gedaald met 7,6 procent tot 3,24 miljoen.

Telenet De voornaamste groei bevindt zich bij de zogenaamde mvno-klanten. Dat zijn gebruikers van ‘Mobile virtual network operators’ zoals Telenet, die het Mobistar-netwerk gebruiken omdat ze er zelf geen hebben. Dit aantal steeg met 63 procent tot 1,14 miljoen klanten.

En dan zijn er nog de zogenaamde m2m sim-kaarten (waarbij apparaten onderling communiceren), die met 34,6 procent stegen tot een kleine 642.000.

Transformatiefase Mobistar benadrukt dat het in een transformatiefase zit, en dat het de kostenstructuur aan het aanpassen is “teneinde de uitdagende marktvoorwaarden op te vangen”.

De totale groepsomzet ging over de eerste negen maanden van 2013 op jaarbasis 8 procent lager naar 1,1 miljard euro. De impact van gewijzigde regelgeving, bijvoorbeeld de gewijzigde telecomwet, bedraagt 44,7 miljoen euro. De nettowinst voor de periode januari-september bedroeg 83,6 miljoen euro, een daling met 39,2 procent.

De resultaten zijn in lijn met de verwachtingen, klinkt het bij Mobistar. (Belga/MI)

Partner Content