Mobistar lanceert app om verbruik te meten

Gebruikers van Android, iOS of Windows Phone kunnen voortaan hun verbruik in binnen en buitenland vlotter opvolgen.

De toepassing, MyMobistar, is er zowel voor prepaidklanten als abonnees. Je kan er onder meer je laatste zes facturen mee bekijken, opties activeren of deactiveren en een verbruikslimiet instellen voor dataroaming.

Interessant om te weten is dat MyMobistar ook in het buitenland gratis te gebruiken is. Daarmee verschilt de app van die van andere operatoren. Dat terwijl het net in het buitenland belangrijk is dat je een goed zicht hebt op verbruikte megabytes of belminuten.

Mobistar wil met de toepassing inspelen op de groeiende markt van smartphone en tablets; Volgens de operator heeft vandaag 25 procent van de eigen klanten een smartphone, een jaarlijkse stijging van 12 procent.

Het zijn interessante tijden voor wie momenteel een nieuwe operator overweegt. Recent nog paste Mobistar zijn mobiele tarieven aan. Ook Belgacom deed dat begin deze maand en deze week is Base aan de beurt. Ook voor bellen, smsen en surfen in het buitenland is er goed nieuws op komst want tegen de zomer zal de Europese Commissie naar jaarlijkse gewoonte de roamingtarieven opnieuw verlagen.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content