Mobistar trekt methodologie van ‘dekkingsatlas’ BIPT in twijfel

© Belga

Mobistar vindt dat de tool van het BIPT om de dekking van de 2G-, 3G- en 4G-netwerken van de gsm-operatoren in België af te lezen geen eerlijke vergelijking mogelijk maakt. “Bij ons zijn de gegevens 100 procent correct, bij Base is 4 procent van de kaart niet correct. Dat kan een groot verschil geven.”

Het BIPT gaf bij de lancering van de tool mee dat de gegevens over de dekking van de netwerken van de operatoren zelf komen, maar dat de regulator zelf ook gecontroleerd heeft of die kloppen door her en der met een speciale wagen door het land te rijden.

Daaruit blijkt dat niet alle operatoren even correct zijn. Mobistar scoort een betrouwbaarheid van 100 procent, terwijl dat bij de anderen wat minder is.

De verschillen maken een vergelijking onmogelijk, vindt Mobistar. “We begrijpen niet dat het BIPT niet aan iedereen een 100 procent correcte kaart heeft gevraagd”, aldus woordvoerder Jean-Pascal Bouillon. “De kaarten publiceren met een verschillende betrouwbaarheid is misleidend.”

Mobistar merkt ook nog op dat de kaarten van het BIPT de dekking buitenshuis weergeven. “Het is onze strategie om meer aandacht te geven aan indoor-coverage”, aldus nog Mobistar.

(Belga/MI)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content