Mobistar ziet nettowinst met vijfde dalen

Mobiele operator Mobistar heeft de nettowinst van de groep …

Mobiele operator Mobistar heeft de nettowinst van de groep tijdens de eerste helft van dit jaar met 20,1 procent zien afnemen, tot 92,9 miljoen euro.

De totale geconsolideerde omzet kwam uit op 802,5 miljoen euro, tegenover 819,9 miljoen euro tijdens het eerste semester van vorig jaar. De winst voor belastingen, interest en waardeverminderingen (ebitda) daalde met 7,7 procent tot 249,7 miljoen euro. De resultaten zijn volgens Mobistar in lijn met de vooropgestelde verwachtingen.

De omzetdaling heeft volgens het telecombedrijf te maken met de impact van de regelgeving en een daling van het belverkeer, en wordt gedeeltelijk gecompenseerd door een toename van de verkoop van mobiele telefoons en de sterke toename van het gebruik van mobiele data. De ebitda werd negatief beïnvloed door de daling van de mobiele terminatietarieven en de roamingtarieven, maar ook door een boekhoudkundige regularisatie van commerciële kortingen in het vooruitzicht van de nieuwe telecomwet.

De omzet uit telefonie van de Mobistar-groep kwam tijdens de eerste jaarhelft uit op 721,7 miljoen euro, tegenover 750,0 miljoen euro een jaar eerder. De verkoop van mobiele telefoons bleef, dankzij het succes van de smartphones, in de loop van het eerste semester stijgen, tot 80,8 miljoen euro, of een toename met 15,6 procent ten opzichte van dezelfde periode vorig jaar.

Mobistar bevestigt dinsdag zijn vooruitzichten voor dit jaar, met een lichte daling van de omzet tegenover 2011 (beperkt tot 2 procent), ebitda tussen 460 en 500 miljoen euro en een nettoresultaat tussen 170 en 195 miljoen euro.

Bron: Belga

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content