Mooie winstgroei bij Dimension Data

De Zuid-Afrikaanse netwerkintegrator Dimension Data heeft een sterk jaar achter de rug. De omzet steeg met een vierde en de nettowinst verdriedubbelde haast.

De Zuid-Afrikaanse netwerkintegrator Dimension Data heeft een sterk jaar achter de rug. De omzet steeg met een vierde en de nettowinst verdriedubbelde haast.

Dimension Data zag dit jaar vooral op vlak van services een sterke vooruitgang (25,8 procent), maar ook de inkomsten van de productdivisie groeiden met 16 procent. In totaal klokte het bedrijf zo af op een omzet van 3,8 miljard dollar, 23 procent hoger dan vorig jaar.

De brutowinst bedroeg 813 miljoen dollar, 23,4 procent hoger dan vorig jaar. De operationele winst lag 55 procent hoger op 131 miljoen dollar. De nettowinst bleek maar liefst 185 procent te zijn gegroeid tot 86,1 miljoen euro.

Europa blijft qua omzet de grootste regio voor het bedrijf met een omzet van net geen miljard dollar, maar heeft nog steeds de smalste winstmarge van alle regio’s. De operationele winst bedroeg 8,5 miljoen dollar. Dat was in elk geval beter dan de zowat breakeven van vorig jaar. In Tsjechië kocht het bedrijf een lokale netwerkintegrator, maar in Zweden deed het bedrijf zijn activiteiten van de hand.

In België is de omzet volgens het bedrijf “op alle vlakken toegenomen”, maar concrete cijfers geeft Dimension Data niet. Data Centre & Storage, Security, Contact Centers en Convergence zijn nu samen goed voor de helft van de omzet. De kernactiviteit Networking is 50 procent vooruit gegaan. Ook zou 2007 een uitzonderlijk goed jaar geweest zijn voor .Net-dochtermaatschappij Euricom, in Mechelen.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content