Musk stelt heractivatie van blauwe vinkjes uit tot eind november

© Getty Images

Het zal nog twee weken langer duren voor Twitter de abonnementsformule heractiveert voor het blauwe vinkje, waarmee geverifieerde accounts aangegeven kunnen worden. Het sociaal netwerk had het nieuwe systeem nog maar nét ingevoerd na de overname door miljardair Elon Musk.

Eerder moesten beroemdheden, politici, journalisten en andere publieke personen hun identiteit bewijzen vooraleer ze een blauw vinkje kregen op Twitter. Met het nieuwe model krijgt iedereen die acht dollar per maand betaalt een geverifieerd account. Maar de lancering van de abonnementsformule leidde tot een opstoot van valse accounts van beroemdheden en bedrijven. Onder hen de Amerikaanse basketbalster LeBron James en videospelbedrijf Nintendo. Twitter moest de nieuwe formule noodgedwongen stopzetten.

Blue Verified

De nieuwe eigenaar, Elon Musk, beloofde dat de functie tegen het einde van de week weer actief zou zijn, maar moet daar nu dus op terugkomen. Musk tweette dinsdagnacht dat de heropstart van Blue Verified uitgesteld wordt tot 29 november om ervoor te zorgen dat het systeem ‘rock solid’ is.

Musk argumenteert dat authenticatie via betaaldiensten en de app-platformen van Apple en Google voldoende is. Daarom zou Twitter het zonder eigen authenticatie kunnen doen. De topman dreigde ook met een harde aanpak van valse en parodie-accounts. Hij voerde aan dat iedereen die een profiel heeft onder iemands anders naam, en niet aangeeft dat het om een parodie gaat, zonder waarschuwing verbannen wordt.

Partner Content