Nederlands fintechbedrijf Adyen trekt naar de beurs

© The Europas

Het betaalbedrijf Adyen gaat naar de beurs in Amsterdam. De Amsterdamse onderneming is naar schatting 5 tot 10 miljard euro waard, zo meldt het Financiële Dagblad.

Het fintechbedrijf biedt handelaars een platform dat klanten direct met de betaalmanier van hun keuze verbindt. Twaalf jaar na haar oprichting regelt Adyen de betalingen voor duizenden bedrijven, waaronder Facebook, Spotify, Uber en Netflix. Daarvoor biedt het meer dan 250 betaalwijzen aan, waaronder ook Bancontact.

Adyen wordt alom gezien als een van de meest veelbelovende technologiebedrijven van Europa. Vijf jaar geleden werd het al door Deloitte al verkozen als het snelst groeiend technologiebedrijf van België en Nederland.

Tot de investeerders in Adyen behoren onder meer het beleggingsbedrijf Iconiq Capital, waarin bekende namen uit de Amerikaanse technologiesector meedoen zoals Facebook-topman Mark Zuckerberg en topman Jack Dorsey van Twitter. Ook het Singaporese staatsinvesteringsfonds Temasek behoort tot de investeerders van Adyen.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content