Nederlandse Spoorwegen kiest voor Belgische kassasoftware

© Getty Images

De Nederlandse Spoorwegen krijgt dit jaar nieuwe kassasoftware: AXI RS van de retail specialist Axi. De software zal draaien op 550 kassa’s waarvan er 100 mobiel zijn, verspreid over alle stationswinkels en treinen.

De Nederlandse Spoorwegen tekende een vijfjarige overeenkomst met AXI – een van origine Belgisch bedrijf, met hoofdkantoor in Willebroek. “De oplossing is perfect afgestemd om een groot volume aan transacties op veel kassa’s centraal te verwerken. Bovendien is de kassa modern en intuïtief, waardoor transacties heel eenvoudig en snel kunnen worden afgewerkt”, beweert AXI.

Alles in de cloud

AXI komt met een aangepaste kassavariant voor de verschillende winkelformules die de Nederlandse Spoorwegen exploiteert. Zo draait het bij de ketens waar je komt voor een kopje koffie vooral om snelheid en wordt gewerkt met de AXI RS touch horeca-variant. Voor de registratie van de verkooptransacties in de trein wordt dan weer een mobiele kassa geleverd in de vorm van de Rail Catering App. Alle software zal werken in een private cloud.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content