‘Netwerk Witte Huis gehackt door Russische regering’

© Belga

Informatici van het Witte Huis hebben ‘verdachte activiteiten’ opgemerkt op het netwerk van de Amerikaanse president. De Russische regering zou erachter zitten, schrijft The Washington Post.

Anonieme bronnen vertelden aan de Amerikaanse krant dat er de afgelopen weken hackers actief zijn geweest op het presidentiële netwerk. Zij zouden werkzaam zijn voor de Russische regering.

Een verantwoordelijke van het Witte Huis, die eveneens anoniem wenste te blijven, zegt dat de ware toedracht van de hacking nog niet is achterhaald maar dat ‘de eventuele bedreiging die we hebben opgemerkt op een niet-vertrouwelijk netwerk wordt onderzocht’. ‘We nemen elke activiteit van deze aard zeer serieus. Daarom hebben we meteen stappen ondernomen om het geval in te schatten en de activiteit daarna af te zwakken’, zei de verantwoordelijke.

‘Geen schade’

De informatici van het Witte Huis konden verschillende gebruikers van het netwerk afsluiten. ‘Onze computers en ons netwerk werden niet beschadigd, hoewel enkele elementen van ons netwerk geraakt zijn’, aldus nog de verantwoordelijke, die niet wou uitweiden over de omvang van de hacking. (Belga/MI)

Partner Content