Nexans koopt AmerCable

Stefan Grommen Stefan Grommen est rédacteur de Data News.

Nexans heeft AmerCable overgenomen voor 211 miljoen euro.

Het Franse Nexans heeft de Amerikaanse kabelfabrikant AmerCable overgenomen voor 211 miljoen euro.

AmerCable is gevestigd in El Dorado in de Amerikaanse staat Arkansas. Er werken 400 mensen. Het bedrijf produceert kabels die speciaal geschikt zijn voor delicate missies in moeilijke omstandigheden, met name voor de mijnbouw, de olie- en gasindustrie (onshore en offshore) en de markt voor hernieuwbare energie. Daarnaast levert het bedrijf specifieke technische diensten in het veld.

77 procent van z’n omzet – in totaal zo’n 270 miljoen dollar in 2011 – haalt het bedrijf uit de Noord-Amerikaanse markt. Daarnaast is het bedrijf ook actief in China, Latijns-Amerika en Australië. Een groot gedeelte van de omzet van AmerCable is afkomstig uit recurrente contracten bij grote klanten.

Nexans, dat een omzet draait van 7 miljard euro met 24.500 mensen, noemt de business van AmerCable “een perfecte aanvulling” op de bestaande kabelactiviteiten van het bedrijf. “En ze bieden een nieuw strategisch en operationeel platform in Noord-Amerika”, aldus een persmededeling. De overname zou op het einde van deze maand worden afgerond.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content