Nieuw Office 365-aanbod voor bedrijven

Frederik Tibau expert Digital Innovation & Growth bij Agoria

Microsoft heeft zijn Office 365-aanbod voor de zakelijke markt vernieuwd en komt met formules voor kleine, middelgrote en grote bedrijven.

Microsoft heeft zijn Office 365-aanbod voor de zakelijke markt vernieuwd en komt met formules voor kleine, middelgrote en grote bedrijven.

Office 365 is een clouddienst met kantoorsoftware voor de zakenwereld en voor de privésfeer. Enkele weken geleden werd de consumentenversie ‘Home Premium’ boven de doopvont gehouden, deze week is het de beurt aan de professionele offering.

Office 365 voor bedrijven is eigenlijk al 1,5 jaar beschikbaar, maar was tot dusver gebaseerd op Microsoft Office 2010, terwijl de nieuwe formules Office 2013 als basis nemen.

Op het eerste zicht lijkt het concept alvast aan te slaan, want sinds de lancering zou al 1 op de 5 businessklanten zich aan de overstap naar Office 365 gewaagd hebben.

Het goedkoopste businesspakket is Office 365 Small Business Premium, voor bedrijven tot tien werknemers. Deze suite bestaat uit de Office 2013-applicaties Access, Excell, InfoPath, OneNote, Outlook, PowerPoint, Publisher, SkyDrive Pro en Word, en er kan gewerkt worden met Exchange, Sharepoint en Lync.

De toepassingen mogen per licentie op maximal vijf pc’s worden geïnstalleerd. Microsoft vraagt voor dit pakket – dat overigens ook in de winkel verkrijgbaar is en in theorie kan beheerd worden door niet it’ers – 124,80 euro per gebruiker per jaar, of 12,80 euro per gebruiker per maand.

Voor middelgrote bedrijven tot 250 werknemers is er Office 365 Midsize Business. Ook deze formule biedt toegang tot de online versies van Exchange, Lync en Sharepoint om vlotter samen te kunnen werken. Daarnaast zijn ook active directory integratie, een administratieconsole en telefonische serviceverlening inbegrepen. De prijs klokt af op 147,60 euro per jaar per gebruiker.

Office 365 Enterprise & Government (ProPlus), dat mikt op bedrijven vanaf 250 werknemers, kreeg ook een update. Bovenop de apps van de andere pakketten worden er BI- en beheerstools toegevoegd, net als enkele securityfeatures.

De verschillende 365-versies worden volgens Microsoft voortdurend bijgewerkt. Nieuw is de vergrote aandacht voor het social-aspect, zo is er toegang voorzien tot Yammer en Skype.

In ons land is Test Aankoop één van de bedrijven die nog dit jaar starten met een migratie van Exchange 2007 naar Office 365.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content