Nieuw onderzoek geopend naar Tesla na tweede ongeval

© Reuters

De Amerikaanse autoriteiten hebben een onderzoek geopend naar een ongeval met een SUV van Tesla. Vorige week werd nog een ander onderzoek geopend naar ongeval met dodelijke afloop met een Tesla Model S op 7 mei.

De Amerikaanse administratie voor de veiligheid op de snelwegen “is bezig met het verzamelen van informatie bij de politie van de staat Pennsylvania, Tesla en de bestuurder van het Model X, over een ongeval dat zich voordeed op 1 juli, om te bepalen of op het moment van het ongeval de zelfrijdende functie actief was”, aldus een woordvoerder van de administratie.

“Op dit moment beschikken we over onvoldoende informatie om te kunnen zeggen of de zelfrijdende functie al dan niet aanstond”, zo verklaarde een Tesla-woordvoerder, die toevoegde dat dat mogelijk komt doordat de antenne op het moment van het ongeval beschadigd was.

Het gaat om het tweede onderzoek in minder dan een week tijd voor het Amerikaans bedrijf, dat met zijn zelfrijdende wagens de ambitie koestert om het aantal ongevallen op de wegen te verminderen.

Tijdens het dodelijke ongeval van 7 mei op een snelweg in Florida met het Model S, was de zelfrijdende functie ingeschakeld, zo liet de autobouwer afgelopen donderdag verstaan.

(Belga/WK)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content