Nieuwe CEO zet mes in Twitter

© reuters

Jack Dorsey – nu twee weken de nieuwe CEO van Twitter – haalt gelijk de bezem door de organisatie. Op elke afdeling gaan ontslagen vallen deze week.

Het is nog onduidelijk hoe veel mensen hun congé krijgen deze week, maarverschillende bronnenmelden dat Dorsey niet te beroerd is harde beslissingen te nemen. De ontslagronde is een onderdeel van een reorganisatie die vooral gericht is op de technici in het bedrijf. Van de ongeveer 4200 werknemers valt ongeveer de helft in de categorie ‘engineer’. Dorsey wil het bedrijf afslanken en efficiënter maken.

Het personeelsbestand van Twitter is de afgelopen jaren snel gegroeid. Vlak voor de beursgang in 2013 waren er nog maar krap 2000 mensen in dienst. In dezelfde periode nam het aantal gebruikers met nog geen 50 procent toe. Het bedrijf doet ook veel fundamenteel werk aan webdesign. Zo is het Twitter Bootstrap-raamwerk al een aantal jaar een erg populair startpunt voor ontwikkelaars van web-apps.

Dorsey verkondigt al enige tijd – hij was al interim CEO sinds Dick Costolo als CEO opstapte – dat Twitter zich moet focussen, beter gedisciplineerd te werk moet gaan en ook beter zijn best moet doen om eigenschap rond projecten te claimen.

Dorsey is mede-oprichter van Twitter en tevens CEO.

Bron: Automatiseringgids

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content