Nieuwe jury moet directie BIPT bepalen

Luc Blyaert was hoofdredacteur bij Data News

Economieminister Johan Vande Lanotte heeft een nieuwe jury samengesteld die de directietop moet bepalen van de regelgever, het Belgisch Instituut voor Post en Telecommunicatie.

In de nieuwe jury zetelt opvallend Saskia Van Uffelen, de ceo van Bull. Zij werd twee jaar geleden door Data News verkozen als ICT Woman of the year en door het kabinet Vande Lanotte begin dit jaar aangeduid als ‘Digital Champion’.

Andere jurydeelnemers zijn advocaat Peter Alexiadis, gespecialiseerd in telecommunicatie, professor Martin Cave van de London School of Economics, expert in telecommunicatie en mededinging, en consultant Michel Damar die publiek management als expertise heeft.

Opvallende afwezige is Danielle Jacobs, directeur van Beltug, de vereniging van zakelijke telecomgebruikers. “Ik ben niet gevraagd maar ben ook erg teleurgesteld over wat er gebeurd is met de beslissing van de vorige jury. Wij hebben er ontzettend veel tijd in gestoken en hebben wel degelijk en uitstekend werk verricht,” aldus Daniel Jacobs.

De benoeming van de BIPT-voorzitter Luc Hindryckx werd begin dit jaar vernietigd. http://datanews.knack.be/ict/nieuws/benoeming-bipt-voorzitter-vernietigd/article-4000237418451.htm

Economieminister Johan Vande Lanotte gaf gisteren al op een vraag van CD&V-parlementslid Roel Deseyn aan dat nieuwe top er mogelijk nog voor het zomerreces komt: ‘De benoemingen bij het BIPT zijn vernietigd. Wij hebben een nieuwe jury aangesteld. Dat moest gebeuren omdat een aantal juryleden zich reeds had uitgesproken over de kandidaten, vooraleer zij het examen hadden gedaan. Daarom hebben wij een nieuwe jury moeten samenstellen, die ook nu uit internationale en nationale experten bestaat. Dat gaat nu zijn gang. Ik hoop dat wij de procedure binnen een of twee maanden kunnen afronden. Ondertussen is er echter wel voor continuïteit gezorgd.’

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content