Nieuwe lapsus bij Brussels aanmeldingsregister

It-dienstenleverancier CTG heeft voorbije maandagavond per ongeluk testmails verstuurd naar 163 ouders over al dan niet toewijzing van kinderen in het Nederlandstalig basisonderwijs in Brussel.

It-dienstenleverancier CTG heeft voorbije maandagavond per ongeluk testmails verstuurd naar 163 ouders over al dan niet toewijzing van kinderen in het Nederlandstalig basisonderwijs in Brussel.

Even verwarring bij 163 gezinnen, toen ze een e-mail van het Lokaal OverlegPlatform Brussel (LOP) in hun mailbox kregen. Die ging over de toewijzing van hun kind in het Nederlandstalig basisonderwijs in Brussel. De ouders zouden normaal pas vandaag (vrijdag) een toewijzingsmail ontvangen.

De mails volgden op de elektronische inschrijvingsprocedure die ouders in Brussel moeten volgen bij Nederlandstalige scholen in Brussel. Doel van het systeem is om lange wachtrijen en kampeertoestanden aan schoolpoorten bij inschrijvingen te vermijden en maximaal rekening te houden met de keuze van alle ouders.

Maar de e-mails van maandagavond waren eigenlijk maar testmails van it-dienstenleverancier CTG. In de mails werd dat echter niet aangegeven. “Het waren levensechte simulaties in het kader van uitgebreide tests die CTG samen met de andere betrokkenen uitvoerde”, meldt CTG nu in een communiqué. “Het complexe toewijzingssysteem wordt namelijk voor het eerst ingezet, en alle betrokkenen hebben te kennen gegeven het systeem zo uitgebreid mogelijk te willen testen. De inhoud van de e-mails stemde niet noodzakelijk overeen met de realiteit.”

Om de verwarring te neutraliseren bracht CTG de 163 ouders op de hoogte. Het bedrijf heeft hen gevraagd om de ontvangen e-mail te negeren en verontschuldigt zich nu voor enig ongemak. Het bedrijf wijst erop dat de toewijzing voor het secundair onderwijs – die op 8 februari plaatsvond – wel volgens plan was verlopen.

Het is een nieuwe episode in het verhaal rond het Brusselse online aanmeldingsregister. Begin januari, toen het nieuwe systeem pas gelanceerd was, werden al snel [performantieproblemen vastgesteld]. Uiteindelijk werd het aanmeldingsregister zelfs een halve dag online geplaatst.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content