NMBS introduceert digitale vervoersbewijzen

De NMBS introduceert deze week voor haar abonnees de MOBIB-kaart, een chipkaart op bankkaartformaat die de reizigers kunnen gebruiken op de netten van de NMBS en MIVB.

Dankzij de MOBIB-kaart (die aanvankelijk gepland stond voor midden 2012) hebben reizigers van de NMBS en de MIVB, en in een later stadium ook De Lijn en TEC, niet langer vervoersbewijzen van de verschillende maatschappijen nodig.

De overgang van een papieren abonnement naar de MOBIB-kaart zal geleidelijk gebeuren, zo meldt de NMBS. In eerste instantie schakelen treinreizigers met een jaarabonnement (ongeveer 180.000 klanten) over naar de MOBIB-kaart bij de hernieuwing van hun abonnement. Hiervoor worden ze aan het loket van hun station uitgenodigd.

Ook nieuwe klanten die vanaf heden een abonnement aankopen, krijgen een MOBIB-kaart. Later komen de andere abonnementen aan bod. Zo kunnen zowel loketbedienden, treinbegeleiders als de klanten aan het nieuwe systeem wennen, klinkt het nog.

Volgens de NMBS zullen uiteindelijk zo’n 410.000 abonnees (bezitters van woon-werktreinkaarten en schooltreinkaarten) van de nieuwe chipkaart gebruik maken.

Bij De Lijn kon men nog geen exacte datum geven voor de introductie. (Belga/MI)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content