Nog geen Center for Cyber Security Belgium

Guy Kindermans Guy Kindermans is freelance journalist bij Data News.

Er is nog geen harde toezegging voor een Center for Cyber Security Belgum, zo bljkt op het ICSS securitycongres in Leuven.

Er is nog geen harde toezegging voor een Center for Cyber Security Belgum, zo bljkt op het ICSS securitycongres in Leuven.

De Belgische overheid heeft wel ingestemd met de conclusies van Belgian Network on Information Security, maar heeft nog geen harde toezegging gedaan voor de reële oprichting van de organisatie die een en ander in de praktijk moet omzetten. Dat bleek op het eerste International Cyber Security Strategy Congress in Leuven.

Concreet betreft dat een gecentralizeerde samenwerking, het creëren van een wettelijk kader, een opvolging van de cyberdreigingen, een verbetering van het securitybewustzijn doorheen de maatschappij en het stimuleren van technologische ontwikkelingen. Maar op een zoektocht naar een project manager om een en ander op te zetten (en het zoeken van het geld hiervoor) na, blijkt nog geen vooruitgang te zijn geboekt. Tevens werd er de aandacht op gevestigd dat vandaag ook in België geen instituut bestaat dat toestellen en lokale ontwikkelingen kan certifiëren inzake security, en dat zo kennis naar het buitenland wortdt gelekt.

Voorts werd wel een inititiatief voorgesteld door baron Rudi Thomaes, om een ‘Belgian Security Guide’ te schrijven die bestemd is voor grote bedrijven en KMO’s. Die zal in begrijpbare taal – zowel in het Engels als in vertaling – een tiental security principes aankaarten, en vervolgens 10 ‘actie’-punten aanbieden.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content