Nog steeds geen kwijting voor ex-Belgacomtopman Didier Bellens

© Image Globe

De voorbije jaren waren aandeelhoudersvergaderingen bij Belgacom, bijna Proximus, steevast gekruid met pittige discussies en lastige vragen. Dat was dit jaar anders. Al was er wel één kritische vraag, over de kwijting voor voormalig bestuurder en topman Didier Bellens.

Een kleine aandeelhouder wilde weten waarom de raad van bestuur van het telecombedrijf de stemming over de kwijting voor Bellens, ontslagen in november 2013, dit jaar nogmaals wil uitstellen. Als bestuurders kwijting hebben gekregen, kunnen ze niet langer individueel verantwoordelijk worden gesteld voor hun daden in de raad van bestuur.

Voorzitter Stefaan De Clerck had zijn antwoord klaarliggen. Hij legde uit dat de raad van bestuur ‘geen kwijting wil verlenen zolang er rechtszaken lopen rond de vorige topman’. De Clerck verwees naar de strafzaak rond de verkoop van een gebouw in Bergen en de zaak die Bellens zelf inspande om zijn ontslag bij Belgacom aan te vechten. Met een meerderheid van 99,82 procent werd het uitstel door de aandeelhouders goedgekeurd.

Voorts stelde de algemene vergadering, gevolgd door een bijzondere algemene vergadering over de naamsverandering naar Proximus, niet veel voor. Er werd nog een nieuwe onafhankelijke bestuurder voorgesteld. Martin De Prycker brengt als voormalig CTO van Alcatel en CEO van Barco heel wat telecom-ervaring in de raad van bestuur. Zijn benoeming werd bijna unaniem gesteund.

(Belga/MI)

Partner Content