Nokia lanceert drie nieuwe Lumia-smartphones

Op Microsofts developersconferentie stelt Nokia drie nieuwe smartphones voor. Twee budgettoestellen en een nieuw toptoestel.

Op Microsofts developersconferentie stelt Nokia drie nieuwe smartphones voor. Twee budgettoestellen en een nieuw toptoestel. Het is Stephen Elop zelf die de toestellen komt voorstellen op de Build conference. De aftredend ceo van Nokia wordt gelijk met de overname van de telefoonarm van het Finse bedrijf weer ingelijfd bij Microsoft en blijft zo aan het hoofd van de Nokia smartphones.

De Lumia 630 en 635 zijn respectievelijk 3G en 4G- toestellen die draaien op een Snapdragon Quadcore chip en een scherm van 4,5 inch hebben. Voor de Lumia 630 is er bovendien een uitvoering als dual sim beschikbaar.

Alle toestellen beschikken over Windows Phone 8.1 (met onder meer de spraakassistent Cortana) en SensorCore, een meetinstrument dat onder meer je stappen en bewegingen bijhoudt om te kijken hoeveel energie je verbruikt.

De Lumia 630 is waarschijnlijk vanaf mei beschikbaar in Europa voor een richtprijs van 119 euro voor de single-sim en 129 euro voor de dual sim. Voor de Lumia 635 is het wachten tot juni en daarvoor betaal je 149 euro. Al is die prijs zonder btw en geeft Nokia aan dat deze nog kan afwijken per land.

De Lumia 930 is een 5 inch smartphone met een 20 megapixel PureView camera en een 2,2 GHz Snapdragon Quadcore processor. Dit toestel is in Europa beschikbaar vanaf juni met een richtprijs van 599 exclusief btw.

“Dit is het begin van een nieuwe portfolio gebaseerd op Windows 8.1,” legt Elop tijdens zijn presentatie uit. Daarbij benadrukt hij hoe goed het is dat Nokia’s telefoonafdeling voortaan bij Microsoft zit. “Al onze collega’s bij Nokia kijken er naar uit om samen te gaan met Microsoft.” Aldus de ex-microsofter die het tij bij Nokia niet kon keren en vervolgens zichzelf en de telefoonafdeling weer bij Microsoft onderbracht.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content