Novell koopt maker van beheersoftware

Novell breidt zijn beheerportfolio uit met de aankoop van Managed Objects. Dat bedrijf maakt beheersoftware voor diensten en applicaties.

Novell breidt zijn beheerportfolio uit met de aankoop van Managed Objects. Dat bedrijf maakt beheersoftware voor diensten en applicaties.

Linux-leverancier Novell heeft het bedrijf Managed Objects gekocht. De overnameprijs is niet bekendgemaakt. Het portfolio van Managed Objects bestaat uit producten die ict-afdelingen kunnen inzetten om diensten en applicaties te beheren en te monitoren. De reden van Novell om het bedrijf te kopen is vooral de beheersoftware voor datacenters. Het bedrijf wordt toegevoegd aan de Systems and Resource Management-divisie.

“Novell en Managed Object passen bij elkaar, omdat ze hetzelfde idee hebben over openheid en leverancieronafhankelijkheid”, zegt Managed Objects-ceo Siki Gunta. Tim Grieser, analist bij IDC, denkt dat de aankoop ervoor zorgt dat Novell sneller zal worden uitgenodigd om te spreken over het datacenter. Eerder werd er niet zo snel aan de leverancier gedacht. “En het maakt Managed Objects betrouwbaarder voor klanten die twijfels hebben bij het in zee gaan met een kleiner bedrijf”, aldus de analist.

In februari kocht Novell PlateSpin voor 205 miljoen dollar. Ook dit bedrijf maakt beheersoftware voor datacenters.

In samenwerking met Computable

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content