Numitor voor meer NetApp

Sinds begin dit jaar profileert Numitor zich op de Belgische markt als verdeler “met echte meerwaarde” van NetApp-producten en bijbehorende oplossingen. Het bedrijf heeft hooggespannen verwachtingen.

Sinds begin dit jaar profileert Numitor zich op de Belgische markt als verdeler “met echte meerwaarde” van NetApp-producten en bijbehorende oplossingen. Het bedrijf heeft hooggespannen verwachtingen.

Sinds begin 2008 neemt Numitor in België de verdeling van de opslagsystemen van NetApp voor zijn rekening. Er is weliswaar al een NetApp-verdeler actief in ons land, maar “wij willen onze partners bijkomende expertise bijbrengen. Wij gaan optreden als extensie van NetApp”, benadrukt managing partner Anthony Aceto. Hij heeft het onder meer over een labo en een demonstratiezaal, maar ook over de dienst voor en na verkoop. “Wij positioneren ons als het verlengstuk van NetApp.”

Daarnaast verdeelt Numitor ook de opslagproducten van Syncsort en het aanbod van Kazeon voor de indexering van inhoud en de optimalisering van opslag (twee bedrijven waarvan de producten verwant zijn aan die van NetApp), en doet het een beroep op de adviesverlening van BlueKrypt (een spin-off van de UCL, gespecialiseerd in beveiliging en cryptografie).

Het bedrijf heeft drie, straks vier mensen in dienst en hoopt tegen volgend jaar 8 à 10 werknemers te beschikken. Na de zomer wil Numitor zich op de Luxemburgse markt wagen, en daarna volgt waarschijnlijk een uitbreiding naar Nederland. De portefeuille zou tegen dan ook oplossingen voor virtualisering moeten bevatten. “NetApp zal nog altijd de kern van onze expertise blijven, zeker op middellange termijn. We gaan ons gamma trouwens nog uitbreiden”, aldus Anthony Aceto, die erg tevreden is met het onthaal van de partners. “We gaan ongetwijfeld een beetje tegen de stroom van de markt in, maar we zijn ervan overtuigd dat we ons zullen kunnen onderscheiden met snelheid en competentie.”

Voor dit eerste jaar verwacht Numitor een omzet van zo’n 12 miljoen euro (waarvan 85% via NetApp), en daarna een jaarlijkse groei van ongeveer 30%.

Partner Content