Obama’s “Four more years” populairste tweet van 2012

“Four more years”, de tweet die Barack Obama de wereld instuurde op de avond van zijn herverkiezing tot president van de Verenigde Staten, was dit jaar het populairste bericht op de microblogsite. Dat blijkt uit een ranglijst die twitter woensdag bekendmaakte.

“Four more years”, de tweet die Barack Obama de wereld instuurde op de avond van zijn herverkiezing tot president van de Verenigde Staten, was dit jaar het populairste bericht op
de microblogsite. Dat blijkt uit een ranglijst die twitter woensdag bekendmaakte.

De historische tweet, die vergezeld werd door een foto van Obama die zijn vrouw knuffelt, werd sinds de avond van 6 november liefst 810.000 keer geretweet. “Op enkele uren tijd werd die boodschap niet allen de meest getweete van het jaar, maar ook in de hele (nog jonge) geschiedenis van twitter”, legt de ploeg achter de microblogsite uit.

De tweede meest doorgestuurde tweet van het jaar was van de hand van Justin Bieber. Het gaat om het bericht waarin de Canadese zanger hulde brengt aan een zesjarig meisje dat overleed aan hersenkanker. Die tweet werd 220.000 geretweet.

De meest populaire thema’s op twitter waren het afgelopen jaar de Amerikaanse verkiezingen, de Olympische Spelen in Londen, de orkaan Sandy en de dood van zangeres Whitney Houston.

Bij de opvallendste tweets hoort ook het berichtje dat regisseur James Cameron rondstuurde van bijna elf kilometer diep in de Stille Oceaan.

Bron: Belga

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content