Officieel: Netflix komt naar België

© Netflix

Netflix is vanaf eind 2014 ook beschikbaar in België, meldt de Amerikaanse aanbieder van films en series via internet.

Netflix is vanaf eind 2014 ook beschikbaar in België. Dat meldt de Amerikaanse aanbieder van films en series via internet in een mededeling. Het bedrijf breidt de activiteiten ook uit naar vijf andere Europese landen: Duitsland, Oostenrijk, Zwitserland, Frankrijk en Luxemburg.

Over de komst van Netflix wordt al lang gespeculeerd. Het afgelopen anderhalf jaar zeiden verschillende bronnen dat ze weet hadden van concrete plannen. Netflix was bovendien vorig jaar al op zoek naar Franse en Nederlandse vertalers. Maar officieel heeft het bedrijf nooit uitbreidingsplannen voor ons land bevestigt tot nu.

Netflix is een netwerk voor internettelevisie dat entertainment aanbiedt voor een vast maandbedrag op elk apparaat. Wie lid is, kan films en series bekijken op tv, tablet, telefoon, gameconsole en computer. Het bedrijf heeft 48 miljoen leden in meer dan 40 landen.

Na de lancering van Netflix in het Verenigd Koninkrijk en Ierland, Denemarken, Finland, Noorwegen, Zweden (2012) en Nederland (2013), wordt de uitbreiding in Europa nu dus voortgezet, luidt het in een persbericht.

Lokale concurrentie De vraag is wel hoe succesvol de streamingdienst in ons land zal worden. Zowel Telenet (Rex & Rio) als Belgacom (Movies & Series Pass) hebben intussen een alternatief voor het aanbod uitgewerkt. Ongetwijfeld zal het aanbod en de prijs de doorslag geven bij de consument. De prijs van Netflix wordt pas later bekendgemaakt maar in Nederland bedraagt die voor nieuwe klanten momenteel 8,99 euro per maand, één euro meer dan bij de lancering.

Wie lid wil worden van Netflix in Frankrijk, Duitsland, Oostenrijk, Zwitserland, België en Luxemburg, kan naar www.netflix.com gaan en zich registreren om via e-mail op de hoogte te worden gebracht wanneer Netflix van start gaat. Op een latere datum zullen meer details worden vrijgegeven over de prijs, de catalogus en de ondersteunde apparaten. (Belga/PVL)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content