Ondervraging Zuckerberg door Europees parlement dan toch niet achter gesloten deuren

Mark Zuckerberg © Reuters

De ondervraging van Mark Zuckerberg, de baas van Facebook, morgen door het Europees parlement zal dan toch niet achter gesloten deuren plaatsvinden. Iedereen kan ze live volgen op het internet, kondigt de voorzitter van de Europese instelling vandaag aan.

‘Ik heb de mogelijkheid van het webstreamen van de ontmoeting persoonlijk besproken met Facebook-CEO Mark Zuckerberg‘, stelt Europees parlementsvoorzitter Antonio Tajani vandaag op Twitter. ‘Ik ben blij aan te kunnen kondigen dat hij dit nieuwe verzoek heeft aanvaard. Geweldig nieuws voor EU-burgers. Ik dank hem voor het respect dat hij toont aan het Europees parlement.’

Zuckerberg komt morgen uitleg geven over de privacyregels van zijn bedrijf in de nasleep van het schandaal met Cambridge Analytica. Aanvankelijk was het plan om dat achter gesloten deuren te laten verlopen, maar velen wilden een openbare hoorzitting. Liberaal fractieleider in het Europees Parlement Guy Verhofstadt dreigde er zelfs mee de vergadering niet bij te zullen wonen. ‘Waarom geen Facebook Live?’, vroeg hij zich dan weer eerder op Twitter af.

Het startuur van de ontmoeting is lichtjes gewijzigd, van 17.45 uur naar 18.15 uur.

Partner Content