Online daten in tijden van Gaza-oorlog: Naar bed met een ’terrorist’

© The Daily Beast
Michael Ilegems Chef van Knack Focus en KnackFocus.be

Op de blog Palestinder laat een stel Amerikanen zien hoe het conflict tussen Israël en Palestina leeft in de online datingwereld van Tinder en Grindr. “Sommige mensen noemden ons terroristen… en vroegen daarna of we met hen in bed wilden duiken.”

Zeven Amerikaanse twintigers die werkzaam zijn in het Palestijnse Ramallah, een stad die zich op tien à vijftien kilometer afstand van Jeruzalem bevindt, laten op de Tumblr-blog ‘Palestinder’ zien hoe het conflict tussen Israël en Palestina leeft in de wereld van Tinder en Grindr, twee online dating-apps. Of hoe ook de liefde niet ontsnapt aan de politieke verdeeldheid in het Midden-Oosten.

Op de blog – volgens de makers een “sociaal experiment” – worden screenshots getoond van virtuele conversaties die de in Palestina werkzame initiatiefnemers hadden met Tinder en Grindr-gebruikers uit Israël.

“Toen ik me onderdompelde in de Tinder-scene in Ramallah, was ik geschokt door de racistische reacties die ik kreeg van Israëliërs, eens ze wisten dat ik lesgeef aan Palestijnse kinderen in Ramallah”, zegt Caitlin Kent, medeoprichtster van de blog, aan de Britse International Business Times.

Kent en haar collega’s werden onder meer afgeschilderd als terroristen, verraders, hoeren en Hamas-aanhangers. “Je moet je inbeelden dat Palestijnen zulke reacties in hun dagelijks leven krijgen”, zegt ze. “Het doet je stilstaan en nadenken.”

Al heeft het experiment haar af en toe ook wel eens doen lachen. “Sommige mensen noemden ons terroristen… en vroegen daarna of we met hen in bed wilden duiken (lacht).”

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content