Onwettig verklaarde cloudvideorecorder Bhaalu neemt ‘winterslaap’

© Right Brain Interface
Michael Ilegems Chef van Knack Focus en KnackFocus.be

Bhaalu, de cloudrecorder om tv-programma’s te herbekijken die zopas illegaal verklaard werd wegens geen toestemming van de tv-omroepen, heeft zijn leden laten weten dat het er tijdelijk mee ophoudt. Mensen die een box of stick van Bhaalu gekocht hebben, worden niet terugbetaald.

Hoewel Right Brain Interface, het bedrijf achter Bhaalu, het vonnis van de Antwerpse rechter aanvecht, wordt de cloudvideorecorder tijdelijk stopgezet. Dat schrijft De Standaard.

Van terugbetaling aan gebruikers (die 365 euro betaalden voor een Bhaalubox of 125 euro voor een stick) is voorlopig geen sprake. Ook al had Bhaalu bij de lancering beloofd alle kosten terug te vorderen mocht de dienst illegaal bevonden worden.

De stopzetting van Bhaalu is dan ook maar tijdelijk, aldus Right Brain Interface. ‘Bhaalu gaat in een winterslaap’, klinkt het.

Er wordt de komende tijd getracht om toch nog tot een akkoord te komen met de omroepen en distributeurs, en er wordt ondertussen gewerkt aan een nieuw Bhaalutoestel dat de wettelijke bezwaren omzeilt, zo schrijft De Standaard nog.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content