Ook België slachtoffer van nieuwe Sony-hacks

Stefan Grommen Stefan Grommen est rédacteur de Data News.

Sony is opnieuw getackeld door hackers. Naast SonyPictures.com werden ook de Belgische en Nederlandse sites van Sony BMG gehacked.

Sony is opnieuw getackeld door hackers. Naast SonyPictures.com werden ook de Belgische en Nederlandse sites van Sony BMG gehacked.

De aanval is op Twitter opgeëist door hackersgroep LulzSec. Die had voordien al aangekondigd Sony te zullen aanvallen en hield dus woord. De hackers zelf zeggen toegang gehad te hebben tot meer dan een miljoen accounts van de website SonyPictures.com. Ze zouden paswoorden, mailgegevens, adressen en geboortedata hebben bemachtigd.

Ook op de Belgische en Nederlandse sites van Sony BMG zouden ze zijn binnengeraakt. Op de Nederlandse site heeft LulzSec volgens Tweakers.net zowat 600 accountgegevens in handen gekregen. Op de Belgische site ontfutselde de groep niet alleen gebruikersgegevens maar verkreeg het ook toegang tot loginggegevens van beheerders, releasedata van albums, barcodes en verkooprapportages.

LulzSec lijkt de hack vooral te hebben gedaan om de zwakke beveiliging bij Sony aan te klagen. “Geen enkele bit van de data die wij hebben gestolen was versleuteld”, aldus LulzSec in een verklaring. “Sony bewaarde meer dan een miljoen wachtwoorden van zijn klanten in plain text.”

Voor Sony is het een zoveelste beschamende klap. In april werden de game- en entertainmentnetwerken van het bedrijf al gehackt, waarbij gegevens van meer dan 100 miljoen gebruikers gestolen werden. Sony had toen gesteld dat het werk ging maken van de grondige beveiliging.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content