Ook Google werkt aan smartwatch

© Reuters
Tom Vandyck Tot 2014 correspondent in de VS voor Knack.be

Wat het volgende technologische hebbeding wordt, lijkt wel duidelijk. Na Apple en Samsung blijkt u ook Google aan een slim horloge te werken.

Het horloge zou niet uit de koker komen van Google X, de fameuze geheime afdeling die onder andere de chauffeurloze Toyota Prius ontwikkelde die dezer dagen over de openbare weg rijdt in Californië, maar uit die van het Android-team, dat zich bezighoudt met smartphones. Dat meldt The Financial Times op gezag van anonieme insiders.

Eerder werd bekend dat ook Apple en Samsung smartwatches ontwikkelen. Het Pebble-horloge werd een hit op de fundraisingsite Kickstarter en kwam onlangs op de markt. Nu werpt dus ook Google zich in de race.

Google deponeerde in 2011 al een patent voor een slim horloge. Dat zou een camera hebben en een opklapbaar schermpje waarop van het internet geoogste informatie getoond kan worden. Dat dit een Android-project is, geeft te denken dat het horloge wellicht via een Bluetooth-verbinding aan een Android-smartphone gekoppeld zou kunnen worden.

Discreter dan een bril

Google werpt zich steeds meer op als een hardware-maker. De zoekgigant verkoopt niet alleen Nexus-smartphones en Chromebook-laptops, maar wil voor het einde van het jaar op de markt komen met Google Glass, een futuristische bril met een computerschermpje.

Aangenomen wordt dat de smartwatch wel eens geopenbaard wou kunnen worden op de conferentie Google I/O in mei. Daar werd Google Glass vorig jaar voor het eerst in het openbaar vertoond.

Feit is: terwijl Google Glass op fronsende blikken zou onthaald worden bij omstaanders, is een slim horloge een stuk discreter. Net als die andere fabrikanten heeft Google zich wellicht bedacht dat daar potentieel een behoorlijke markt voor bestaat.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content