Ook lokale besturen kunnen instappen in Vlaams outsourcingscontract

Luc Blyaert was hoofdredacteur bij Data News

Lokale overheden zullen eveneens gebruik kunnen maken van het nieuwe outsourcingscontract van de Vlaamse Gemeenschap. Het is echter geen verplichting.

Lokale overheden zullen eveneens gebruik kunnen maken van het nieuwe outsourcingscontract van de Vlaamse Gemeenschap. Het is echter geen verplichting.

Het lastenboek voor het nieuwe outsourcingscontract van de Vlaamse Gemeenschap is klaar en zal deze maand nog gepubliceerd worden. Daarin is voor het eerst ook opgenomen dat alle lokale besturen ook kunnen instappen op deze diensten. Dat vertelde Luc Chauvin, de cio van de Vlaamse Gemeenschap tijdens het debat op het seminarie van V-ICT-OR, de vereniging voor iedereen die binnen de lokale overheden betrokken is bij ict en informatiemanagement, in Sint-Laureins bij Eeklo.

Het huidige contract met HP en Belgacom loopt in 2014 af. Het nieuwe lastenboek moet dus dringend de deur uit. Midden november ontstond er commotie toen de vakbonden aangaven dat het opnieuw insourcen van de it-diensten heel wat geld zou besparen. Dat zou er ongetwijfeld toe leiden dat het huidige contract nog verlengd zou moeten worden.

De opname van de lokale besturen in het dienstenpakket werd tijdens het debat goed onthaald. Er werd wel op gewezen dat dit geen verplichting mag zijn. De meeste deelnemers waren het er wel over eens dat ict vandaag nog te veel versnipperd is en dat de lokale overheden meer moeten samenwerken, ook als het gaat om gezamenlijke aankopen.

Er was ook een oproep voor de Vlaamse Gemeenschap die werk zou moeten maken van een overkoepelende ict-minister. Op het seminarie van V-ICT-OR waren enkele honderden aanwezigen.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content