Ook Microsoft Innovation Center in Brussel

Brusselse regering is tot een Publiek-Private Samenwerking (PPS) gekomen met Microsoft om in Brussel een ‘Microsoft Innovation Center’ (MIC) op te richten.

Brusselse regering is tot een Publiek-Private Samenwerking (PPS) gekomen met Microsoft om in Brussel een ‘Microsoft Innovation Center’ (MIC) op te richten.

Het partnerschap moet de positie van de Brusselse KMO’s, toegespitst op snelgroeiende domeinen zoals ‘cloud computing’ en ‘SaaS’, versterken. Volgens Brussels minister van Economie, Benoît Cerexhe, zal de oprichting van het Microsoft-centrum zo’n 10 bedrijven en 50 directe jobs per jaar creëren.

Opgericht onder de vorm van een PPS-constructie, zijn de Microsoft Innovation Centers instrumenten om de regionale economie te bevorderen, met als doel het bedrijfsleven in de technologische sector te vereenvoudigen en haar ontwikkeling op te volgen.

Vandaag zijn er zo’n 110 MIC’s in de wereld waarvan 30 in Europa en één in België, Bergen. De MIC in Bergen werd in maart 2009 opgestart en spitst zich toe op technologieën op vlak van gezondheidszorg en welzijn.

De Brusselse MIC zal zich richten op de incubatie en ondersteuning van nieuwe start-ups in snelgroeiende domeinen zoals cloud computing en SaaS, twee gebieden waarin verschillende Brusselse KMO’s goed gepositioneerd zijn.

Het tweede objectief van de Brusselse MIC richt zich op de ontwikkeling van technische vaardigheden van de kandidaten, onder meer door het verlenen van certificaten, vaak ook in het buitenland erkend. Minister Cerexhe hoopt 150 certificaten per jaar te verkrijgen.

De Brusselse structuur, die in 2011 operationeel zou moeten zijn, wordt mede-gefinancieerd door het Brussels gewest en alle privé-partners. De totale jaarlijkse begroting wordt geschat op 500.000 euro.

Bron: Belga

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content