Ook Sony ontwikkelt een slimme bril

Michael Ilegems Chef van Knack Focus en KnackFocus.be

Na Google, en volgens de geruchten ook Microsoft en LG, werkt nu ook Sony aan een slimme bril, die zou gaan beschikken over twee schermpjes en een paar oortjes.

Wearable computing – lees: technologie die steeds nauwer met je lichaam verweven is, en die het overbodig maakt om telkens weer een toestel uit je zak te halen – wordt één van de belangrijkste nieuwe trends in technologieland.

Zo zou er een smartwatch in de maak zijn bij Apple, Google en Samsung. Maar het uithangbord van draagbare technologie is de ‘slimme’ bril. Die projecteert alle denkbare digitale informatie – nieuws, sociale media, virtuele routemapjes – op een klein schermpje dat ingebouwd zit in de bril, en laat zich bedienen via stemcommando’s of een klein aanraakschermpje aan de zijkant.

Google toonde vorig jaar als eerste een prototype van zo’n futuristische bril, Google Glass. Sommige Amerikaanse ontwikkelaars hebben het gadget al in hun bezit, en de zoekgigant belooft het speeltje eind 2013 op de consumentenmarkt te zullen brengen.

Er gaan geruchten dat in navolging van Google ook onder meer Microsoft en LG aan een slim paar brilglazen werkt, en nu mag ook Sony aan dit rijtje toegevoegd worden. Een nieuwe patentaanvraag wijst uit dat de Japanse elektronicagigant in de weer is met een exemplaar dat in beide glazen een display ingebouwd heeft, en daarnaast ook over oortjes beschikt.

Sony’s bril zou meer op een gewone bril gelijken, en zou 3D-beelden kunnen geven. Er wordt in de patentomschrijving niets vermeld over functies, release of prijs.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content