OpenRegistry in zee met LCL

Frederik Tibau expert Digital Innovation & Growth bij Agoria

Vennootschap doet beroep op datacenter omwille van komst nieuwe internetextensies.

OpenRegistry, de beheerder van de domeinextensie .sx, kiest voor het datacenter van LCL in Diegem voor het beheer van nieuwe top level domeinen. OpenRegistry is de Luxemburgse vennootschap achter Sensirius die de Belgen Jan Jansen, Geert Debyser en Hans Seeuws (alle drie uit de DNS.be-stal) hebben opgericht met enkele kapitaalinvesteerders.

In 2011 haalde de vennootschap het contract binnen voor het beheer van de .sx extensie van het (ei)land Sint-Maarten, en straks gaat de onderneming enkele nieuwe top level domeinen toevoegen aan de portfolio.

“Wil je nieuwe top level domeinen beheren, dan heb je telkens een primary registration site en een mirror registration site nodig”, zegt Hans Seeuws van OpenRegistry. “Dat is door Icann zo bepaald. Voor die primary registration site gaan we voortaan een beroep doen op LCL, de mirror-site komt in Luxemburg. Twee keer per jaar wordt er gewisseld van de primary site naar de mirror site, zoals de beheerder van het domeinnaamsysteem dat wenst.”

OpenRegistry heeft voor het datacenter van LCL gekozen omdat het over de juiste faciliteiten zou beschikken, en voldoende ruimte zou bieden voor toekomstige uitbreidingen.

“We hebben een betrouwbare omgeving nodig om onze it-infrastructuur op te bouwen”, aldus nog Seeuws, “en LCL kan daar aan tegemoet komen. Voorts is LCL ‘carrier neutral’, en is het datacenter uitstekend geconnecteerd met de grote providers.”

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content