Opnieuw 3000 ontslagen bij Motorola

Motorola slikt een verlies van ruim 310 miljoen euro en zet nog eens 3000 mensen aan de deur, waarvan 2000 in de gsm-afdeling.

Motorola slikt een verlies van ruim 310 miljoen euro en zet nog eens 3000 mensen aan de deur, waarvan 2000 in de gsm-afdeling.

Motorola blijft kampen met performantieproblemen. De kwartaalinkomsten daalden met liefst een miljard euro tot net geen 6 miljard. Het verkocht een derde minder gsm-toestellen. Met 25,4 miljoen toestellen glijdt het verder af naar de vierde stek in de rangschikking, na Nokia, Sony Ericsson en Samsung. De verwachting afsplitsing van de mobilofoonafdeling is uitgesteld naar volgend jaar. Er wordt voor 630 miljoen euro in de kosten gesnoeid. Dat betekent nog eens 3.000 ontslagen. Motorola heeft dit jaar al 3000 van zijn 66.000 medewerkers op straat gezet.

De gsm-divisie is er niet in geslaagd het succes van zijn populaire Razr toestel verder uit te bouwen. Het heeft Sanja Jha van chipbedrijf Qualcomm aangetrokken. Die zou vooral op het Android besturingssysteem van Google willen inspelen.

Eerst moet hij echter nog zijn vrouw kunnen overtuigen om een Motorola toestel te gebruiken. Zij heeft een mobieltje van LG en wil niet overstappen want ze heeft geen zin om de gebruikshandleiding van Motorola te lezen. Zo schrijft althans The Wall Street Journal. Sanja Jha vertelde zijn medewerkers dat hij zal laten weten als zijn vrouw toch overstag gaat.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content