Oprichter Debian plots overleden

Ian Murdock © .

Ian Murdock, de man die aan de wieg stond van de Linux distro Debian is onverwacht overleden. Zijn laatste tweets roepen wel vragen over de omstandigheden.

Murdock ontwikkelde het open source besturingssysteem Debian al in 1993 en leende daarbij zijn voornaam aan het project. Later ging hij onder meer naar Sun, waar hij meewerkte aan OpenSolaris. Nadien werkte hij voor Salesforce en sinds november was hij aan de slag bij Docker, dat zich toelegt op Linux in containers.

Het overlijden van de 42-jarige man komt onverwacht. Docker geeft in een mededeling geen doodsoorzaak en tegenover Venturebeat geeft ook de politie van San Francisco geen verdere info.

Wel verschenen er op zijn account maandag, de dag van zijn dood, enkele scherpe tweets over een incident met de politie (hier na te lezen op Pastebin) , voorafgegaan aan een bericht waarin hij het zelfs over zelfmoord had. Al bestaat de kans dat zijn account werd gehackt gezien de toon en ongewoonheid van de berichten. Ook is de account intussen offline gehaald, wat eerder een uitzondering is op Twitter.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content