Option brengt Vlaams social distancing alarm op de markt

. © Flanders Make

Het Leuvense Crescent NV, beter bekend als Option, gaat het social distancing alarm op de markt brengen dat werd ontwikkeld door Flanders Make.

Flanders make stelde in april al enkele systemen voor om social distancing op de werkvloer mogelijk te maken. Van de toestellen zijn toen enkele duizenden prototypes getest, onder meer bij weefmachineproducent Picanol. De opzet is dat het alarm waarschuwt zodra twee dragers van het alarm dichter dan anderhalve meter bij elkaar staan.

Nu komt de commerciële uitwerking op gang. Option neemt een exclusieve wereldwijde licentie op het alarm en zal zo het toestel commercialiseren. Vanaf de tweede helft van augustus zal het toestel al op de markt komen onder de naam SafeDistance UWB.

Die UWB staat voor Ultra Wide Band technologie. Die moet het mogelijk maken om zowel binnen als buiten te functioneren met lokale connectiviteit en met respect voor de privacy van werknemers.

Flanders Make en Option zijn niet de enigen die momenteel werken aan technologische hulpmiddelen om afstand te bewaren op de werkvloer. Ook Lopos, een spin-off van imec, ID lab en de UGent, Rombit, Maggy en ProDongle kwamen de afgelopen maanden met vergelijkbare technologie op de markt.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content