Option lijdt 5,2 miljoen euro verlies

Stefan Grommen Stefan Grommen est rédacteur de Data News.

De Leuvense specialist in draadloze communicatie Option heeft voor het eerste kwartaal van 2009 een nettoverlies van 5,2 miljoen euro bekendgemaakt.

De Leuvense specialist in draadloze communicatie Option heeft voor het eerste kwartaal van 2009 een nettoverlies van 5,2 miljoen euro bekendgemaakt.

Het nettoverlies bedroeg 5,2 miljoen euro. In het eerste kwartaal van 2008 maakte Option netto nog 2,8 miljoen euro winst. De brutowinst van de groep halveerde in het eerste kwartaal van 2009 tot 13,3 miljoen euro, tegenover dezelfde periode vorig jaar. De omzet zakte met 34 procent tot 50,8 miljoen euro, terwijl analisten rekenden op een daling van 14 procent tot 66 miljoen euro.

“Veel van onze klanten blijven voorzichtig in het beheer van hun voorraden, wat zich weerspiegelt in onze kwartaalomzet”, verklaart Jan Callewaert, ceo van Option, in een persbericht. Analisten verwachten dat 2009 een uitdagend jaar wordt voor Option door de economische crisis en de concurrentie van massaproducenten uit China.

Volgens Callewaert maakt Option zich op voor de uitdaging. “Het herstructureringsproces waarbij we de kostenbasis van ons bedrijf aanpassen aan de nieuw economische realiteit is lopende. We hebben aanpassingen van onze kredietlijnen met succes genegotieerd tot 12,5 miljoen euro, wat ons bedrijf de nodige financiële flexibiliteit geeft.”

Option geeft geen vooruitzichten voor 2009. “De afgelopen kwartalen hebben we reeds een aantal cruciale beslissingen genomen om deze moeilijke tijden het hoofd te bieden. En dat zullen we de komende maanden blijven doen”, klinkt het nog.

Bron: Belga

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content