Oxynade haalt 1 miljoen euro op

Oxynade, dat aan de grootste evenementendatabase in Europa bouwt, heeft 1 miljoen euro opgehaald bij durfkapitaalfonds Arkafund en Vinnof.

Oxynade, dat aan de grootste evenementendatabase in Europa bouwt, heeft 1 miljoen euro opgehaald bij durfkapitaalfonds Arkafund en Vinnof.

Eind november was Oxynade nog [‘start-up van de week’ bij Data News]. De oprichters van Oxynade, Hans Nissens en Niko Nelissen, ontwikkelden een crawler die de benodigde gegevens volautomatisch van duizenden bronnen op internet haalt en die omzet in bruikbare, eenduidige evenementeninformatie. Het heeft hen naar eigen zeggen al de grootste evenementendatabase in Europa opgeleverd: op dit moment zo’n 100.000 evenementen, en de komende maanden willen ze dat nog vertienvoudigen.

Op basis van zijn evenementendatabase heeft Oxynade een verticale zoekmachine gemaakt: Happenr.com. In de toekomst zal het ook mogelijk zijn om via Happenr online tickets aan te kopen voor betalende evenementen.

Nu de kapitaalronde van 1 miljoen euro is afgerond, wil het bedrijf een team van 7 mensen vast in dienst nemen. Voorts zal het bedrijf het geld gebruiken om de dekking van geografische gebieden snel uit te breiden, de ontwikkeling van een robuuste online ticketing engine te versnellen en strategische samenwerkingsverbanden aan te gaan met grote mediaspelers. “We geven onszelf twee jaar de tijd om onze doelstellingen te halen”, klonk het al in november. “We hebben concurrenten die online tickets verkopen en we hebben concurrenten die content bieden. Wij bieden in Europa echter een unieke combinatie van de twee.”

Partner Content