Paus wil dat priesters bloggen

PausPaus © Paus

Paus Benedictus XVI roept priesters op om “nieuwe vormen van communicatie” te gebruiken om Gods woorden te spreken en te schrijven.

Paus Benedictus XVI roept priesters op om “nieuwe vormen van communicatie” te gebruiken om Gods woorden te spreken en te schrijven.

Van onze 82-jarige paus is het geweten dat hij niet bepaald liefde koestert voor computers of internet. Maar dat wil kennelijk niet zeggen dat priesters pc’s moeten afzweren. Integendeel zelfs, in een boodschap aan de priesters geeft de paus te kennen dat nieuwe technologie een breed palet aan nieuwe communicatieopties biedt.

In zijn boodschap roept de paus priesters op om “Gods woorden te verkondigen door gebruik te maken van de nieuwste generatie van audiovisuele middelen zoals foto’s, filmpjes, blogs en websites.” Door die nieuwe technologie zij aan zij met de traditionele communicatiekanalen te gebruiken, kan volgens de paus “een nieuwe dialoog” ontstaan en kunnen jongere mensen ook beter bereikt worden.

Toch waarschuwde paus Benedictus XVI tegelijkertijd ook dat priesters niet de sterren van de nieuwe media moeten worden. Priesters moeten naam en faam krijgen omwille van hun “priesterlijk hart” en niet zozeer omwille van hun kennis van digitale communicatie, besluit de paus. Sinds vorig jaar heeft het Vaticaan de website www.pope2you.net, die zelfs integratie met Facebook toelaat.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content