Paybonsai maakt Apple Pay beschikbaar voor alle Belgische iOS-gebruikers

© Paybonsai
Michel van der Ven
Michel van der Ven Technologiejournalist bij Data News.

Het betalingssysteem Apple Pay was in ons land tot nu toe alleen toegankelijk voor klanten van BNP Paribas, KBC en ING. Paybonsai brengt daar verandering in. Door in deze ‘groene betaalapp’ een virtuele Mastercard aan een bankrekening te koppelen, kan voortaan iedere iOS-gebruiker contactloos met Apple Pay betalen.

De Antwerpse start-up Bonsai is een door de Nationale Bank van België geaccrediteerde bankonafhankelijke instelling, co-founded door Peter Op de Beeck. Hun betaalapp Paybonsai zorgt ervoor dat er voor elke tien betalingen die via de dienst worden uitgevoerd, een boom wordt geplant. Onlangs werd de mijlpaal van 110.000 geplante bomen bereikt.

Intussen telt de app meer dan 90.000 actieve gebruikers, die volgens Bonsai samen zo’n 1.300 ton CO2 per jaar besparen. De ambitie is om tegen 2025 twintig miljoen bomen te planten.

Partnerschappen

Naast Apple Pay, via een iPhone of Apple Watch, maakt Paibonsai ook betalingen mogelijk via Google Pay. ‘De app is nu de enige niet-bancaire dienst die beide systemen toelaat in België’, klinkt het in een persbericht. De start-up zet ook stevig in op partnerschappen. Een voorbeeld is het festival SMA(A)K, dat Paybonsai als enige betaalmethode gebruikt.

Update: een lezer merkte op dat het als Belgische iOS-gebruiker al langer mogelijk is om ‘bankonafhankelijk’ Apple Pay te gebruiken via de dienst Curve. We geven hierbij integraal de reactie van Paybonsai: ‘Zeer terechte opmerking. De primeur is dat je met Paybonsai rechtstreeks een bankrekening koppelt. Hierdoor moet je enkel bonsai downloaden, de nodige stappen uitvoeren en je kan overal betalen. Bij Curve koppel je geen rekeningen, maar kaarten. Het merendeel van de Belgische kaarten is helaas niet compatibel met Curve, enkel betalende kaarten.’

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content