Nieuw iOS zal functie tegen wagenziekte bevatten

Matthieu Van Steenkiste Freelance medewerker Data News

Zowat een derde van de mensen wordt al eens misselijk bij het lezen in de auto, en voor hen heeft Apple nu een oplossing in de maak. Het komende iOS 18 zal immers een functie tegen wagenziekte bevatten.

Wagenziekte, misselijkheid bij mensen die in de auto proberen te lezen, vindt zijn oorsprong in de verwarring tussen wat iemand ziet, en wat hij voelt. Ook wie op smartphone of tablet probeert te lezen, kan dat ervaren, en dus zag Apple een probleem om op te lossen. Met Vehicle Motion Cues zal het nieuwste, nog te lanceren, iOS 18 die oplossing ook aanbieden.

Met Vehicle Motion Cues krijgt het scherm van je toestel kleine, beweeglijke punten die de beweging van het voertuig weergeven. Dat zou er voor moeten zorgen dat het conflict tussen zicht en gevoel opgeheven wordt, en de misselijkheid buiten boord gehouden. De functie kan ingesteld worden om automatisch te werken, of handmatig aangezet via het bedieningspaneel.

Verder zal het nieuwe iOS ook eye tracking introduceren, zodat gebruikers hun iPad of iPhone met hun ogen kunnen bedienen. Die functie moet mensen met een beperking in staat stellen hun toestel gemakkelijker te gebruiken. iOS 18 wordt waarschijnlijk in september gelanceerd.

Lees meer over:

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content