Instagram laat je nu vervelende gebruikers de mond snoeren

Instagram © Getty Images
Matthieu Van Steenkiste Freelance medewerker Data News

Instagram maakt een anti-pesttool die het origineel voor creatievelingen ontwierp breed beschikbaar. Dat moet tieners meer wapens tegen cyberbullying in handen geven.

‘Limits’ was een veiligheidsmechanisme waarmee Instagram-gebruikers berichten (direct messages of DM’s) en commentaar konden verbergen van mensen die hen belagen. Met een omkering daarvan wil het social medianetwerk nu de strijd tegen cyberpesten een duwtje in de rug geven. Je kan nu alle berichten op ‘mute’ zetten, behalve wanneer ze van je dichtste vrienden komen.

Om van de tool gebruik te maken moet je een lijst opstellen van dichte vrienden, de enige van wie je DM’s, tags en vermeldingen wil zien. Anderen kunnen nog altijd reageren op je posts, maar je zult de updates ervan niet te zien krijgen. Je kunt andere accounts tot vier weken lang beperken, maar verlengen is mogelijk.

Je activeert Limits vanuit het profielmenu. Je kunt kiezen om ze in te schakelen voor accounts die je niet volgen, recente volgers of iedereen behalve je dichte vrienden. Instagram werkt ook verder aan zijn ‘restrict’-functie waarmee je kunt voorkomen dat een gebruiker je tagt of vermeldt.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content