Apple lanceert (eindelijk) webversie van Google Maps-concurrent

© Apple
Michel van der Ven
Michel van der Ven Technologiejournalist bij Data News.

Op iPhones, iPads en Macs is Apple Kaarten sinds jaar en dag de oerdegelijke tegenhanger van Google Maps. Windows-gebruikers hadden er twaalf jaar lang geen toegang toe, maar daar is deze week verandering in gekomen.

Apple lanceerde zopas namelijk een bètaversie van Apple Kaarten die je gewoon via de browser kan raadplegen. Niet te vroeg gejuicht evenwel, want in de huidige testfase is het aantal ondersteunde internetbladeraars nog beperkt.

Werk je met een Windows-pc, dan kan je door kaarten snuisteren en routes plannen via Google Chrome en Microsoft Edge. Mac-gebruikers kunnen aan de slag met de browsers Safari en Chrome, en dat zowel op Mac-computers als iPads. Al kunnen we ons niet voorstellen dat veel Apple-gebruikers daar behoefte aan hebben, aangezien zij sowieso al over de gebruiksvriendelijke Kaarten-app beschikken.

Nog niet voor Android

Grote afwezige bij de uitrol van de bèta van Apple Kaarten is het Android-platform. We hebben geprobeerd de site met Chrome op een Android-telefoon en -tablet te bezoeken, maar kregen vooralsnog nul op rekest. Ook spreekt de toepassing voorlopig alleen Engels. ‘Ondersteuning voor andere talen, browsers en platforms zal in de loop van de tijd worden uitgebreid’, aldus Apple.

Het bedrijf belooft de komende maanden ook een aantal bijkomende functies beschikbaar te maken, zoals Look Around. Hopelijk geldt dat ook voor routebeschrijvingen voor het openbaar vervoer en fietsroutes, want voorlopig kunnen alleen automobilisten en wandelaars routes uitstippelen.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content