Google voorziet high-end Chromebooks van Gemini

Asus Chromebook 12 C223
Pieterjan Van Leemputten

Wie binnenkort een Chromebook Plus koopt, krijgt daar een aantal AI-functies van Google standaard bij. Al zijn die vandaag ook al op een gewone pc beschikbaar.

Google kondigt aan dat Chromebook Plus voortaan met Gemini komt. Dat is de ChatGPT-concurrent van Google waar je dingen aan kan vragen of gesprekken mee kan voeren. Daarnaast wordt ook Magic Editor, een AI-fotobewerker, meegeleverd, net zoals Help me write, een functie om titels of teksten beter te maken. Al is die nog niet in het Nederlands of Frans beschikbaar. Ook wordt het mogelijk om met AI een achtergrond te creëren voor je scherm of videogesprek.

Chromebook Plus-toestellen zijn Chromebooks, maar dan met betere specificaties, onder meer met 128 GB opslag en 8 GB RAM (of meer).

Inloggen via je Android-telefoon

Verder kondigt Google aan dat het voortaan mogelijk is om op een Chromebook in te loggen of wifi-gegevens over te zetten met behulp van je Android-telefoon en een QR-code. Ook kan je schermopnames als GIF-bestand bewaren.

De aankondiging doet denken aan Copilot in Windows 11, maar is niet helemaal te vergelijken. Vanuit Copilot kan je immers ook je hele systeem bedienen met AI. Hier gaat het eerder om het inbouwen van functies die Google vandaag al publiek beschikbaar heeft, vergelijkbaar met de YouTube-app op voorhand op een toestel installeren.

Lees meer over:

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content