WeTransfer-links verlopen voortaan iets later

© Pavlo Gonchar/SOPA Images/LightRocket via Getty Images
Pieterjan Van Leemputten

WeTransfer kondigt aan dat links van haar verzenddienst voortaan nooit meer zullen verlopen. Dat blijkt in praktijk vooral promopraat voor haar app en betalende dienst.

‘WeTransfer links zullen niet langer verlopen,’ klinkt het in een visual die WeTransfer op X deelt. ‘Je kan nu de vervaldatum tot dertig dagen instellen in de WeTransfer mobile app.’ Het bedrijf wil daarmee voorkomen dat je altijd moet vragen om een link opnieuw te sturen.

Dat klinkt als goed nieuws, maar wel nieuws dat enige aanvulling nodig heeft. Het gaat om de functie ‘Save for Later’ waarmee je WeTransfer-links dertig dagen of langer kan bewaren. Een video toont onder meer een verlenging van drie maanden en één jaar.

3 tot 7 dagen, als je er aan denkt

Maar dat is enkel voor betalende klanten van WeTransfer. Gratis gebruikers kunnen de vervaldatum met 3-7 dagen uitstellen. Dat vereist dat je wel degelijk binnen de oorspronkelijke termijn op de link moet klikken. Wie vergeetachtig is en dat niet doet, blijft met hetzelfde probleem zitten.

Tegelijk is de functie ook enkel beschikbaar in de app van WeTransfer. Ze werkt op Android, iPhone en iPad. Er is nochtans geen enkele technische reden waarom dat niet in een browser zou kunnen. Mogelijk gebruikt WeTransfer de nieuwe functie dus vooral om haar app en betalende dienst te promoten.

Het Nederlandse WeTransfer bestaat sinds 2009 en werd begin deze maand overgenomen door het Italiaans Bending Spoons. De dienst heeft zo’n 80 miljoen maandelijkse actieve gebruikers waarvan 600.000 betalende abonnees. Het bedrijf draait een omzet van 132 miljoen euro uit die abonnementen en advertenties.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content