WhatsApp experimenteert met AI die je voorkeuren onthoudt

© Getty Images
Pieterjan Van Leemputten

WhatsApp test momenteel een functie om spraakgesprekken met Meta AI te houden. Die zou ook onthouden wat je eerder hebt verteld.

De functie, Chat Memory for Meta AI, is momenteel in test beschikbaar (versie 2.24.18.18). Volgens Wabetainfo.com, dat de voorlopige versies van WhatsApp opvolgt, bevat die de optie om spraakgesprekken met Meta AI zeer persoonlijk te maken door te onthouden wat je eerder zei.

Het gaat daarbij enkel om wat je eerder al tegen de chatbot zei, niet om de inhoud van gesprekken met vrienden op WhatAapp. Ook is het de bedoeling dat je zelf kiest welke info wordt onthouden of welke je wil aanpassen.

Als voorbeeld noemt Wabetainfo dat je kan vragen om maaltijden te suggereren, waarbij de chatbot nog weet van een eerder gesprek waar je allergisch aan bent, om dat ingrediënt te mijden bij een suggestie.

Wanneer en of de functie breed wordt uitgerold is niet bekend. Of dat ook in Europa zal gebeuren is evenmin duidelijk. Meta, eigenaar van zowel WhatsApp als van het betrokken AI-project, liet eerder al verstaan dat het sommige AI-functies niet in Europa zal uitrollen omwille van de Europese wetgeving.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content