Microsoft wijzigt plan om Configuratiescherm te schrappen

Windows 11 © Microsoft
Pieterjan Van Leemputten

Het lijkt niet helemaal zeker of het Configuratiescherm helemaal verdwijnt of niet. Microsoft heeft de pagina waar dat stond vermeld intussen anders omschreven.

Vorige week omschreef de helppagina van Microsoft het Configuratiescherm in Windows 11 als ‘Being deprecated in favor of the Settings app’, wat zoveel wil zeggen als dat het verouderd was en wordt vervangen door de algemene Instellingen-app.

Maar intussen heeft het bedrijf die bewuste pagina licht aangepast. Daardoor staat er nu dat ‘veel instellingen in Configuratiescherm momenteel worden gemigreerd naar de Settings app, die een meer moderne en gestroomlijnde ervaring geven.’ Het is een kleine aanpassing, maar wel een die niet langer doet uitschijnen dat het Configuratiescherm wordt geschrapt.

Ars Technica ontdekte de wijziging en vroeg Microsoft om opheldering, maar voorlopig zonder verduidelijking. De Settings (Instellingen) app bestaat al sinds 2012 in Windows 8 en is makkelijker te bedienen met een aanraakscherm. Maar Configuratiescherm bleef op de achtergrond nog wel te gebruiken. Mogelijk wil de wijziging zeggen dat de Settings app verder wordt uitgebreid, zonder Configuratiescherm definitief te schrappen.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content