Notepad krijgt na veertig jaar een spellingchecker

. © Getty Images
Els Bellens
Els Bellens Technologiejournaliste bij Data News

Notepad, de notitie-app van Microsoft, krijgt nieuwe functies in Windows 11. Zo komen er, zo’n veertig jaar nadat de software voor het eerst in Windows verscheen, een autocorrect en een spellingscheck.

U kent Notepad als die bijzonder simpele tekstverwerker die al een eeuwigheid op uw Windows-computer staat. De eenvoudiger versie van Word komt al sinds 1983 met Windows mee en krijgt nu enkele nieuwe functies.

Microsoft begon in maart van dit jaar met de eerste testen, maar nu zouden de autocorrect en de spellingcontrole voor Notepad ook worden uitgerold naar het brede publiek. Die spellingscheck is bijna identiek aan de versies in Word en Edge en zet een rood lijntje onder woorden die mogelijk fout gespeld zijn. Je kan vervolgens rechtsklikken om in het menu door te klikken naar alternatieve woorden. De spellingchecker staat standaard uit voor logfiles en bestandsformaten die met coderen worden geassocieerd. Je kan die lijst bestandsformatne zelf in de instellingen aanpassen.

De nieuwe functies lijken samen te vallen met plannen van Microsoft om WordPad, de iets uitgebreider versie van Notepad, af te voeren later dit jaar. De voorbije maanden voegde de techgigant ook al een tekenteller, dark mode en tabbladen in voor Notepad.

Lees meer over:

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content