Politie New York plat op de bek op Twitter

© Twitter

Hoe sociale-mediacampagnes fout kunnen gaan: de New-Yorkse politie lanceerde een oproep aan twitteraars om leuke foto’s van zichzelf met agenten te posten. Wat volgde, was een eindeloze stroom beelden van politiegeweld.

De NYPD lanceerde een oproep aan twitteraars om leuke foto’s van zichzelf met politieagenten te posten. Wat volgde was een schier eindeloze stroom beelden van … politiegeweld.

Op het verzoek reageerden wel degelijk enkele twitteraars met foto’s waarop ze poseren met een vriendelijke dienaar van de arm der wet, maar al snel ontstond een vloedgolf aan beelden van hardhandige arrestaties en brutaal politiegeweld, vaak begeleid door laatdunkende commentaren over het politiekorps van The Big Apple.

De hashtag werd al snel een trending topic in de Verenigde Staten en de communicatieramp lokte ook tal van spottende reacties uit op sociale media. “Ik vraag me af wat ze verwacht hadden van #myNYPD? Ze dachten toch niet echt dat ze aanzien werden als sympathieke jongens?”, zo tweette iemand.

De politie heeft in ieder geval zijn belofte niet gehouden. Op de Facebookpagina is vooralsnog geen enkele foto gepost. (Belga/TV)

Partner Content