Popcorn Time keert terug in vorm die moeilijk offline te halen is

© .
Wim Kopinga Freelance journalist

De illegale videostreamingdienst is bezig met een comeback en is nu beschikbaar in een browservariant. Ontwikkelaars hebben daar de broncode voor gepubliceerd, waardoor het moeilijk wordt om hem offline te halen.

Via het Netflix-achtige programma, dat op basis van Torrents werkt, hoef je niet te wachten tot het downloaden klaar is, maar begint de film of serie gelijk met afspelen. De download gaat tijdens het kijken door. Downloaders van films of series stellen ook automatisch hun verbinding beschikbaar om hetzelfde bestand te uploaden naar anderen. Daardoor zijn gebruikers van Popcorn Time ook automatisch verspreiders van de illegale content.

In tegenstelling tot eerdere versies is de nieuwe versie – Popcorn Time Online – niet afhankelijk van een enkele server of domeinnaam. De techniek zit namelijk vooral in een plugin die men kan downloaden en installeren, Torrents Time genaamd. Iedereen kan de broncode hiervoor downloaden op Github en deze op een server plaatsen. Met de Torrents Time-plugin is het ook mogelijk om anoniem te surfen, zodat voorkomen kan worden dat er een boete in de brievenbus komt – zoals eerder in Noorwegen gebeurde.

Om anoniem gebruik te maken van Popcorn Time moet je wel een eigen VPN-account gebruiken of registreren voor een betaald VPN-account bij de site die Popcorn Time Online host. Als je geen VPN gebruikt krijg je een waarschuwing te zien voor het afspelen van een film of serie.

Doordat iedereen de broncode online kan zetten, is het tegengaan van Popcorn Time nu écht heel moeilijk. Eerder werden er al verschillende versies van de streamingdienst offline gehaald, maar echt weggeweest is hij nooit. PopCornTime.io was lange tijd de populairste, maar verdween vorig jaar. PopCorn-Time.se is altijd online gebleven.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content