Porthus koopt Nederlandse Dataficiency

On-demandsoftwarebedrijf Porthus heeft het Nederlandse Dataficiency Software & Advies overgenomen. Dat is gespecialiseerd in expeditie- en douanesoftware.

On-demandsoftwarebedrijf Porthus heeft het Nederlandse Dataficiency Software & Advies overgenomen. Dat is gespecialiseerd in expeditie- en douanesoftware.

In België heeft Porthus na de overname van Seagha vorig jaar het grootste gedeelte van de Belgische markt voor elektronische douaneoplossingen in handen. Nu koopt het Lierse bedrijf zich met Dataficiency ook een belangrijke Nederlandse speler in oplossingen in voor douaneadministratie. Porthus had sinds 2006 al een eigen Nederlands filiaal.

Dataficiency werd in 1984 opgericht en beschikt over een klantenbasis van 120 grote internationale organisaties en kleine en middelgrote ondernemingen. Belangrijke lanten zijn onder meer Heinz, InBev, Nestlé, British American Tobacco en Kuhne & Nagel Logistics. Het bedrijf draaide vorig jaar een omzet van 0,65 miljoen euro.

Porthus noemt de producten van Dataficiency complementair aan het eigen Porthus.net Customs. “De producten van Dataficiency bevatten sectorspecifieke features zoals restitutie, actieve- en passieve veredeling”, klinkt het in een persbericht. “35 procent van de Dataficiency klanten is actief in de consumenten- en voedingssector, waar deze features vaak vereist zijn.”

De waarde van de deal is niet bekend. Porthus financiert ze in elk geval in contanten. De overname wordt normaal gezien deze maand nog afgerond.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content